create your own banner at mybannermaker.com!

September 03, 2011

Tebalik yang ditebalikkan

Bismillahirahmanirahim..


Syarat untuk masuk UiTM mesti lulus sejarah.


pelik tak bila Mat Indera komunis serang balai polis yang xda apa2 selain anak bini..kalau ada emas atau harta karun tu xpela juga. kalau bukan kerana polis2 tu barua british sebab apa lagi Mat Indera serang Bukit Kepong???


Tapi kalau pengkhianat negara dengan pejuang kemerdekaan pun tak dapat nak kenal pasti macamana nak lulus sejarah?Nampak sangatkan kita ni penghafal buku teks....tapi tahun ni nampak gayanya tawarikh kita sudah berubah. kerana dia [jgn lupa klik kl nak tahu siapa]?? kerana dia juga , buku sejarah laris tahun ni..


salah satu contoh
Kita  sendiri tahu negara barat melabelkan Islam itu terrosrist. tapi hairan media kita sendiri dok juga tayang cerita-cerita barat yang melabelkan Islam itu terrorist. Konon-kononnya kita la penegak agama bila ada isu bakar Quran, murtad n so on..




Lagi pelik kalau bila ada non-muslim masuk masjid tak tutup aurat, satu negara haru-biru riuh sana-sini pertikaikan adab. tapi bila muslim sendiri masuk masjid tak tutup aurat, kita siap back up lagi dia.







7 comments:

Assalamualaikum, akak Badura yg dihormati.

perkongsian ilmiah yang menarik.

*ana nak minta maaf atas salah silap ana ngan kak sebelum ni. harap dimaafkan. salam 'aidilfitri.

Bila agama dipinggiran,
sesetengah politikus hanya mampu mempertahankan ideologi mereka dari kebenaran yang sebenar...Berita {Sajak}

Dulu cikgu sejarah ana ade cakap. Kalau kerajaan negara kita tukar. Nanti buku teks sejarah pun kena tukar... (faham-fahamlah maksud die)

Izzuddin: waalaikumsalam...salam eidulfitri..maaf salah silap akk juga pada dean...biarpun xpernah bersua, bual bicara tutut kata jika terguris...maaf maaffin ye

manan: ble sejarah ikut acuan sendiri...sejarah pun blh timbul kontroversi ble ada kepentingan sendiri...

betul tu. macam mana barua british boleh dikatakan sebagai hero??

*patut la ngantuk je bile belajar sejarah. alasan*

Pasai dia 'wanita pertama negara' dan takde sape nak isukan hal ni...sigh!

kenapa baru sekarang nak sokong mat indera? kenapa sejak saudari badura belajar sejarah dahulu yg kononnya lebih arif tentang sejarah negara tak pernah pertikai perkara ni? kenapa sekarang???

-jangan pijak uitm kalau anda malu dgn sejarah negara.

FM:sy orang baru bertatih...sumber rujukan utk mat inderasy bukan hanya berdasarkan org yg dikatakan dlm entri ni...perlukah kita buat media show sekiranya ada buat pertikai?org sekecil sy media mn mahu interview...

-peliknya bila FM kata sy pijak uitm..

apapun terima kasih sebab sudi melawat sesawang sy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More