Mukadimah

Ya Allah, Aku mohon kepadaMu agar Kau catatkan siapa pun yang membaca blog ini, menjadi orang-orang yang Engkau angkat kerajaannya. Engkau ampuni seluruh dosa-dosanya. Engkau buka hati yang tertutup. Engkau lembutkan hati yang keras membatu. Engkau cahayai hati yang gelap gelita. Ya Allah jadikan perkongsian ilmu ini membuatkan sisa umur kami penuh berkah. Terpelihara dari fitnah dan musibah. Ya Allah, aku juga mohon padaMu agar aku dikuatkan iman dan ketaatan padaMU...Ameen.
create your own banner at mybannermaker.com!

September 03, 2011

Tebalik yang ditebalikkan

Bismillahirahmanirahim..


Syarat untuk masuk UiTM mesti lulus sejarah.


pelik tak bila Mat Indera komunis serang balai polis yang xda apa2 selain anak bini..kalau ada emas atau harta karun tu xpela juga. kalau bukan kerana polis2 tu barua british sebab apa lagi Mat Indera serang Bukit Kepong???


Tapi kalau pengkhianat negara dengan pejuang kemerdekaan pun tak dapat nak kenal pasti macamana nak lulus sejarah?Nampak sangatkan kita ni penghafal buku teks....tapi tahun ni nampak gayanya tawarikh kita sudah berubah. kerana dia [jgn lupa klik kl nak tahu siapa]?? kerana dia juga , buku sejarah laris tahun ni..


salah satu contoh
Kita  sendiri tahu negara barat melabelkan Islam itu terrosrist. tapi hairan media kita sendiri dok juga tayang cerita-cerita barat yang melabelkan Islam itu terrorist. Konon-kononnya kita la penegak agama bila ada isu bakar Quran, murtad n so on..
Lagi pelik kalau bila ada non-muslim masuk masjid tak tutup aurat, satu negara haru-biru riuh sana-sini pertikaikan adab. tapi bila muslim sendiri masuk masjid tak tutup aurat, kita siap back up lagi dia.September 02, 2011

Naruto berkata tentang Ukhwah

Bismillahirahmanirahim..Ya betul la tu..Naruto yang saya maksudkan adakah cerita Naruto Shippuden. Dan jangan pelik orang seperti saya juga menonton cerita sebegini.. 

Saya akui saya memang tidak tahu apa maksud "naruto shippuden".. dulu saya endah tak endah cerita2 sebegini gara2 desas desus cerita P***mon, mon mon yang lain..ada yang mengkhabarkan maksud nama2 disebalik cerite tersebut cuba mengkufurkan.

Cerita Naruto banyak mengajar erti semangat persahabatan. Bagaimana ninja2 ini sanggup berkorban diri untuk ninja-ninja yang lain biarpun titisan darah terakhir. Cerita Naruto mengingatkan saya tentang pengorbanan sahabat-sahabat Rasulullah. 

Jika anda masih tertanya-tanya apakah itu ukhwah saya sarankan kalian untuk menonton cerita ini sendiri..


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More