Mukadimah

Ya Allah, Aku mohon kepadaMu agar Kau catatkan siapa pun yang membaca blog ini, menjadi orang-orang yang Engkau angkat kerajaannya. Engkau ampuni seluruh dosa-dosanya. Engkau buka hati yang tertutup. Engkau lembutkan hati yang keras membatu. Engkau cahayai hati yang gelap gelita. Ya Allah jadikan perkongsian ilmu ini membuatkan sisa umur kami penuh berkah. Terpelihara dari fitnah dan musibah. Ya Allah, aku juga mohon padaMu agar aku dikuatkan iman dan ketaatan padaMU...Ameen.
create your own banner at mybannermaker.com!

February 28, 2011

Kompas Hidup


Bismillahirahmanirahim...
Dalam kita sibuk menunaikan tanggungjawab duniawi sedarkah kita dimana diri kita?. Sama ada masih dijalan kebenaran yang membawa kita ke syurga ataupun sebaliknya. Tanpa diduga kelalaian menyelubungi diri dek kesibukan hal-hal duniawi. 
Dari bermulanya kehidupan kita dalam sehari-hari dengan melangkah perlahan bangun menunaikan solat subuh di pagi hari, sehinggalah tidur dimalam hari. Seperti sungguh tenang dan indah aturan dalam kehidupan hari itu bagi seorang manusia. Solat subuh umpama pembuka selera dalam memulakan hidup tanda kehambaan kepada Allah yang esa, sebelum disusuli dengan segala tanggungjawab yang mendatang sebagai muslim dalam seharian itu. 

Nikmatkah Dosa

Bismillahirahmanirahim.....

Dah lama tak taip entry. Bukan tak mahu blogging.. Kadang-kadang tu semangat membuak-buak nak taip entry. Nak membebel sorang-sorang. Last-last harapan untuk memblog tinggal kenangan, pinggan jadi kosong, dan telefon berdering tak henti-henti.


tetapi kekadang itu aku takut untuk menulis.

Teringat pesan Hassan Al-banna

February 25, 2011

Musibah Paling Besar bagi Mukmin

Bismillahirahmanirahim...

alhamdulillah berjaya juga akhirnya utk aku post entri kali ini..tak tahu kenapa aku tak dapat buat new post..tapi login dapat..ada kaitan gan faceblog ke pe??huhu

la ila haillahu almalikun hakunmubinu muhammaddun rasulullahi sodikul wadil a'mini

Kata Muhammad Qutb "Sesungguhnya Nabi Muhammad saw kita lebih banyak dikenang dari diikuti"


February 13, 2011

Bukan Sekadar "SAY NO" but PROVE IT!!


"VALENTINE" adalah nama seorang paderi. Namanya Pedro St. Valentino. 14 Februari 1492 adalah hari kejatuhan Kerajaan Islam Sepanyol. Paderi ini umumkan atau isytiharkan hari tersebut sebagai hari 'kasih sayang' kerana pada nya Islam adalah ZALIM!!!  Tumbangnya Kerajaan Islam Sepanyol dirayakan sebagai Hari Valentine. Semoga Anda Semua Ambil Pengajaran!!! Jadi.. mengapa kita ingin menyambut Hari Valentine ini kerana hari itu adalah hari jatuhnya kerajaan Islam kita di Sepanyol..

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More