Mukadimah

Ya Allah, Aku mohon kepadaMu agar Kau catatkan siapa pun yang membaca blog ini, menjadi orang-orang yang Engkau angkat kerajaannya. Engkau ampuni seluruh dosa-dosanya. Engkau buka hati yang tertutup. Engkau lembutkan hati yang keras membatu. Engkau cahayai hati yang gelap gelita. Ya Allah jadikan perkongsian ilmu ini membuatkan sisa umur kami penuh berkah. Terpelihara dari fitnah dan musibah. Ya Allah, aku juga mohon padaMu agar aku dikuatkan iman dan ketaatan padaMU...Ameen.
create your own banner at mybannermaker.com!

January 30, 2011

Minat VS Keyakinan

Bismillahirahmanirahim...........

"Sama saja bagi mereka apakah kamu memberi peringatan kepada mereka ataukah kamu tidak memberi peringatan kepada mereka, mereka tidak akan beriman." (QS. YAASIIN:10)

rata-rata most pejuang menjadikan ayat ini penyebab mereka mengalah..berundur diri dari landasan perjuangan mereka. dengan erti kata FUTUR...

lagi teruk lagi bila ada daie tu membuat kesimpulan melalui ayat ini:

January 09, 2011

Di mana Keyakinanku

Bismillahirahmanirahim


Alhamdulillah sedar tak sedar rupa2nya sudah tiga bulan lebih aku berkidmat di sini..dengan  kecelaruan diri tiap2 hari..monolog diri ingin berhenti..sendirian menyebabkan diri ini lebih banyak mengelamun perkara yang lagha..subhanallah..Jauhkanlah diri ini dari perkara sia2 Ya Rabbi..even aku berkhidmat di tempat baih solehah tapi indah kabar dari rupa..even di sini pusat pengajian, mengajar kalam suci tapi mawaddah wa rahmat itu tidak dapat ku rasai..apatah lagi sakinah..


monolog lagi.."apa yang tidak kena sebenarnya"

January 01, 2011

Buah tangan Tahun Baru

Bismillahirahmanirahim....


sejak awal muharam lagi..diri ini banyak termenung..memikirkan diri..bekalan ke sana..hari demi hari umur semakin meningkat..


seperti biasa wish tahun baru selalu ada..biarpun belum masa nya dah bertubi sms aku dapat..
tahun  demi tahun macam ni lah..hari raya  pun..yang berbeza ucapan nya dan sender..


tahun demi tahun.. Malaysia still celebrate new year dengan bunga api.Meriah la konon..huh

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More