create your own banner at mybannermaker.com!

October 08, 2010

Resensi 1


aku suka sharing apa yang aku dapat. kali ni aku nak crite 1buku yang baru selesai dibaca. biapun dah banyak buku2 lain dah abih..tp memang sebelum2 ni pun aku sharing. ntah kenapa hari ni nak crite lebih plak. siap jadi entri dalam blog plak..



aku suka status aku sekarang. sebagai pekerja biarpun aku suka status student. bila aku bekerja masa aku banyak dimanfaatkan dengan membaca.. yes..i like study..that why aku lebih suka jadi student. tp kalu jadi student aku pasti berkira antra buku pelajaran gan buku2 lain. pastinya aku mengutamakan buku pelajaran ku dulu..kalu jadi student ntah ble buku2 yang aku bli nk dihabiskan. paling kuang pun after exam baru aku sentuh baca buku2 tu semua. tu la kelebihan aku bekerja sekarang.

buku di atas ni ntah ble aku beli..aku juga suka dr fadzilah kamsah..romantik orangnya..tambah2 kata-kata nya membuatkan aku terpukul.. seorang lagi pakar motivasi yang aku minat Ust Pahrol Juoi.

berbalik cerita asal..Di bawah ini adalah senarai 10 kunci kejayaan dunia dan akhirat :

1. Kunci ilmu adalah bertanya dan mendengar.
2. Kunci kemenangan adalah sabar.
3. Kunci tambahnya nikmat ialah perasaan syukur.
4. Kunci keselamatan dunia dan akhirat adalah taqwa.
5. Kunci untuk termakbulnya permintaan adalah doa.
6. Kunci maksiat adalah kesombongan.
7. Kunci solat adalah taharah.
8. Kunci ibadah haji adalah ihram.
9. Kunci kebaikan adalah berpegang

motivasi kerja dituju khas special tuk aku sendiri



1. Ada antara kita datang ke pejabat hanya memenuhi tanggung jawab. ’DATANG BEKERJA’ tapi hampeh, hasilnya macam kita ‘TAK DATANG’ kerja.


2. Ada kala kita rasa kita BUSY giler , rupanya kita hanya ‘KELAM KABUT’.
3. Adakala kita rasa kita PERIHATIN’ , tapi rupanya kita BUSY BODY.
4. Adakala kita rasa kita OPEN MINDED and OUTSPOKEN tapi rupanya kita KURANG PENG’AJAR’AN.
5. Adakala kita rasa kita berpemikiran KREATIF rupanya kita hanya lebih kepada KRITIK yang mencipta KRISIS.
6. Adakala kita rasa kita ingin menjadi LEBIH MESRA tapi rupanya kita di lihat lebih MENGADA.
7. Adakala kita suka bertanya ‘KENAPA DIA NI MCM TAKDE KEJE’ , adalah lebih baik kita tanya ‘APA LAGI KEJE YANG AKU BOLEH BUAT’
‘Mengkritik tidak bererti menentang, menyetujui tidak semestinya menyokong, menegur tidak bermakna membenci, dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik’

0 comments:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More